Fam. Stoeltie, Oude Kruisweg 25, Cruquius

Hier wonen: Yvonne Stoeltie & Wil Heick
Wonen op dit adres sinds: 1990
Hoeveelste verbouwing: 3e , waarvan de laatste 2 door
aannemersbedrijf E. van Woudenberg

Fred van Woudenberg:
In 1995 hebben wij het bestaande pannendak van het ruim 100 jaar oude huis vervangen en hebben het dak voorzien van geglazuurde verbeterde holle pannen. Tevens hebben wij het bestaande dakbeschot verwijderd en vervangen door geïsoleerde dakplaten. Het bestaande zinkwerk in de goten is ook vervangen.

In 2005 hebben wij de bestaande kunststofkozijnen en de kunststof schuifpui vervangen door hardhouten (meranti) kozijnen met openslaande verdiepingshoge deuren en zijlichten (zie foto’s,voor en na situatie) waardoor het huis een stijlvol uiterlijk heeft gekregen en het karakter van het huis compleet veranderd is.

In 2006 hebben wij een nieuwe studio gebouwd met hierin een garage, badkamer, toilet, keuken etc. De oppervlakte van de begane grond van 1e verdieping is 180m². Dit gebouw is gebouwd van massief houten delen, dik circa 60 mm met geïsoleerde voorzetwanden aan zowel de binnen als buitenzijde. De buitenkant is bekleed met onderhoudsarme eternit sidings. Het schuine dat is ook bedekt met dezelfde geglazuurde verbeterde holle pannen als de bestaande woning (zie foto’s). Hiernaast doen wij ook aan dit pand alle onderhouds- en timmerwerkzaamheden.

Yvonne Stoeltie:
In 1990 hebben we dit vrijstaande huis gekocht omdat we wonen en werken wilden combineren. Het is een huis met een lange historie, volgens het kadaster is het woonhuis gebouwd in 1900, de aangebouwde bedrijfsruimte is van 1970.
Het totaal heeft een inhoud va 1400 m3 en staat op 1300 m2 eigen grond.
Na aankoop in 1990 hebben we het huis laten verbouwen zodat het aan alle moderne woonwensen voldeed en de bedrijfsruimte omgetoverd tot een modern kantoor aan huis.
Al onze bouwwensen waren toen echter nog lang niet gerealiseerd en na een paar jaar (1995) hebben we er voor gekozen de resterende bouwplannen door onze overbuurman aannemersbedrijf E. van Woudenberg uit te laten voeren.
Onze keuze voor Fred van Woudenberg is niet uitsluitend gemaakt vanwege de overzichtelijke en concurrerende offertes, maar ook omdat wij een betrouwbare partner wilden voor al onze bouwplannen die we nog hadden.
En wat is er dan beter om er één te vinden die bekend staat als goede aannemer, die ook nog eens tegenover je woont!
Inmiddels kan Fred van Woudenberg al onder heel wat verbouwingen in ons huis zijn handtekening zetten en zullen er ook vast nog wel een paar bij komen.

De laatste grote klus die Fred in 2006 heeft afgerond is de nieuwbouw van onze woon-werk studio met garage, een aanwinst van 180 m2 woonoppervlakte.
De bouw heeft slechts een half jaar geduurd, omdat gekozen is voor massief houtbouw in plaats van tradtionele stenen bouw. En het resultaat mag er zijn:
een modern gebouw met een natuurlijke uitstraling door de combinatie van hout en moderne onderhoudsvrije materialen.
Op de eerste verdieping heel veel licht door het gebruik van een serie dakvensters. Bij de afwerking heeft Fred geadviseerd gebruik te maken van rvs-accenten, waardoor een spannende combinatie met het hout ontstaat.

Klik hier voor meer infomatie op de website van www.massiefhoutbouw.nl onder appartement/garage