Fam. Winkenius te Heemstede

Hier wonen: Rudolf en Sandra
Wonen op dit adres sinds: 1995
Hoeveelste verbouwing: de zoveelste

Fred van Woudenberg:
In 1999 hebben wij de zolder verbouwd inclusief scheidingswanden, het schuine dak geïsoleerd en bekleed, doucheruimte en CV ruimte. Inbouwkasten gemaakt van m.d.f. in de schuinte van het dak. De keuken is 10 m² uitgebouwd in 2003. Wij hebben de bestaande keuken aangepast en herplaatst. Tevens is er een toilet gemaakt. In het nieuwe platte dak hebben wij solartubes (ronde lichtkoepels) geplaatst met verlichting in deze koepels. In 2004 hebben wij een authentieke voordeur geplaatst.
Van de bestaande garage hebben wij het bestaande pannendak vervangen, nieuwe kozijnen met deuren geplaatst en aan de voorzijde authentieke openslaande garagedeuren.

In 2007 gaan wij een uitbreiding doen aan de tuinzijde door middel van een serre. Er is gekozen voor een authentieke stijl die goed bij het huis past.

Rudolf en Sandra:
Via onze schilder Jan Mooij hebben wij de naam van Fred van Woudenberg doorgekregen. Hiervoor hebben wij met 2 andere aannemers ervaringen gehad, maar die zijn ons niet goed bevallen. Als wij aangaven waar de stopcontacten moesten komen, belanden ze vaak op een andere plaats. Bij Fred is het zo, wat hij zegt dat doet hij. Wij vinden dat heel bijzonder, zeker in aannemersland. Hij heeft voor ons al de nodige verbouwingen uitgevoerd en wij zijn zeer tevreden. Van de zolder, tot aan de garage. De keuken is helemaal uitgebouwd. Wij vonden onze keuken eigenlijk nog heel mooi dus Fred heeft na de verbouwing onze oude keuken weer teruggeplaatst. Aangezien wij 4 kinderen hebben wilden wij beneden wat extra ruimte hebben. Wij dachten eerst aan een tuinhuisje, maar ja wanneer zit je daar nou? Toen kwamen we op het idee voor een serre over de breedte van het huis met een doorloop naar de keuken. We hebben een tekenaar in de arm genomen en deze man kwam met een voorstel. Vervolgens zijn de tekeningen naar de gemeente verzonden en toen kwam Fred. Aangezien hij heel eerlijk is, gaf hij aan dat hij het niet zo goed vond passen bij het huis. Bij nader inzien gaven wij hem daar wel gelijk in. De tekeningen zijn aangepast en opnieuw verzonden. En nu maar afwachten tot het zover is.

 

Inmiddels is de bouw begonnen van de serre met lichtkoepel. De lichtkoepel wordt in de werkplaats geprefabriceerd om later in zijn geheel op het dak te worden gezet van de serre.